Iskanje

Na vrh

5 Namigov za vse ljubiteljice petk

Moda je poskrbela, da so petke našle pot iz modne piste na ulice. Visoke petke, ki so bile včasih del visoke mode so postale del stila vsakdanje ženske. Ni dvoma, da lahko petke dopolnijo ''outfit'', ampak kaj storiti z bolečimi stopali? Obstaja rek: za lepoto je treba potrpeti, vendar se naše noge s tem nebi strinjale.

Petke naredijo daljše noge in jih zožijo ter vam optično dodajo nekaj centimetrov v višino. Spremenijo vam tudi pokončno držo s tem, da vplivajo na ukrivljeno hrbtenico, ker potiskajo medenico naprej. To povzroči, da se mišice napnejo in skrčijo.

Zdravniki so pri raziskavah ugotovili, da dnevno nošenje petk višjih od 7,7 centimetra ali več pripomore h krajšanju Ahilove tetive, napetosti v zadnjem delu noge, ki povzroča zategovanje in kronično bolečino v sklepih. Spremembe v nogi lahko vodijo k bolečini v kolenu, bokih, križu in lahko povzroči celo artritis. Kljub temu ženske še vedno nosijo pete, kako lahko pripomoremo k zdravemu nošenju pet?

  1. Izberemo pravilno velikost.

Čeprav se sliši preprosto se mora čevelj prilegati nogi. Poskrbite, da je med najdaljšim prstom in sami čevljem nekaj prostora. Kadar kupujete čevlje poskusite nakup opraviti proti koncu dneva, saj so vaše noge takrat že nekoliko otečene. Paziti morate tudi na širino vaših stopal. Veliko žensk nosi čevlje, ki so preozki. Pravilna širina čevlja vam bo pomagala se izogniti otiščancem, žuljem in oteklih nog.

  1. Razširite čevlje

Obujte nogavice in v njih obujte svoje nove čevlje ali uporabite nastavek za razširjanje čevljev. Več o tem si lahko preberete tudi v enem izmed naših objavljenih člankov: https://www.obutamacka.si/blog/kje-pa-tebe-cevelj-zuli/

  1. Uporabite blazinice

Silikonske blazinice v spodnjem delu čevlja lahko delajo čudeže. Blazinice lahko uporabimo tudi na predelih z izpostavljeno kostjo in tako preprečimo drgnjenje čevlja ob stopala. Na žalost pa blazinice ne bodo ublažile bolečin v gležnjih, kolenu ali križu.

  1. Zamenjajte čevlje

Menjujte čevlje skozi ves dan. Pete nosite le kratek čas in poskrbite, da se stopala spočijejo.

  1. Nosite platformo in najdite čevlje s tankim gumijastim podplatom

Izberite raje polne pete kot salonarje, čevlje z nižjo peto kot z ekstremno visoko peto ter par petk, ki imajo oporo za gležnje.

Dejstvo je, da petke ne bodo šle iz mode. Svetujemo, da se v petkah počutite dobro in udobno ter upoštevate naših pet namigov, da se izognete omenjenim težavam.

Dodaj odgovor
Mnenja kupcev
Beige škornji MS1098G
Beige škornji MS1098G
Ocenila: Monika
Ocena: 
Zelo lepi!

Vedno dobra kvaliteta za nizko ceno!

Črne superge 5704S
Črne superge 5704S
Ocenila: Mateja
Ocena: 
Zelo udobni

Naročam še ene ????

Bele superge s platformo X3713G
Bele superge s platformo X3713G
Ocenila: Emina
Ocena: 
Odlično

Odlično

Primerjava artiklov

Ni artiklov.