Iskanje

Na vrh

Kako odstraniti vonj in umazanijo z vaših najljubših čevljev

Zima je že tukaj in z njo prav tako umazanija, neprijeten vonj vaših čevljev. Zagotovo nočete neprijetnega vonja vaših starih in ponošenih čevljev. Zimski čevlji so izpostavljeni toploti in vlagi, katera povzroči idealno okolje za bakterije, ki povzročajo smrad. Če ste navezani na vaš najljubši par čevljev in nimate veliko denarja, ki ga lahko porabite za nov par, obstajajo načini kako se znebiti neprijetnega vonja in narediti vaše čevlje kot nove.

 

  1. Očistite škornje z vodo in milom

V kolikor so vaši čevlji umazani jih je potrebno najprej očistiti. Napolnite vedro s toplo vodo in dodajte majhno količino blagega detergenta oziroma mila. Odstranite vložke iz vaših škornjev in jih namočite v vodo, ter jih dobro očistite. Obrišite notranjost in zunanjost z gobico namočeno v vodo z milom. Pustite, da se čevlji popolnoma posušijo.

  • Če nosite čevlje pogosto svetujemo, da jih očistite vsak drug teden.
  • Čevlje pustite v dobro prezračevanem prostoru dokler se ne posušijo.

 

  1. Preprečite neprijetne vonjave z uporabo sode bikarbone

Posipajte majhno količino v notranjost čevljev. Poskrbite, da soda bikarbona doseže tudi prostor pri prstih in šivih. Pustite sodo bikarbono delovati čez noč, neprijetne vonjave bo soda posrkala in nevtralizirala.

  • Poskrbite, da boste odvečno sodo stresli iz vašega čevlja, preden ga boste obuli.
  • Sodo bikarbono lahko zmešate tudi z manjšim peskom, ki bo prav tako absorbiral neprijetne vonjave.

 

  1. Poskrbite za zaščito vaših škornjev z impregnacijskem sprejem

Kupite majhno stekleničko impregnacijskega spreja ali ga doma naredite sami. Uporabite čistilni alkohol ali alkoholni kis ter ga zmešajte z eteričnimi olji. Posprejajte vsak čevelj znotraj in zunaj. To ne bo odstranilo neprijetnih vonjav takoj, vendar bo poskrbel za odstranjevanje bakterij, ki povzročajo neprijeten vonj. V kolikor se odločite za uporabo alkoholnega kisa priporočamo, da mu dodate kapljico eteričnega vonja ali osvežilec zraka, tako čevelj ne bo imel vonja po kisu samo.

Slika 1: Čiščenje čevljev
Dodaj odgovor
Mnenja kupcev
Bele nizke superge MS4010G
Bele nizke superge MS4010G
Ocenila: Tatjana
Ocena: 
Lepi

Super

Bele nizke superge MS4010G
Bele nizke superge MS4010G
Ocenila: Tatjana Jovic
Ocena: 
Lepi

Lepi

Srebrni sandali RY-275S
Srebrni sandali RY-275S
Ocenila: Nataša
Ocena: 
Cudoviti

Odlični

Primerjava artiklov

Ni artiklov.