Iskanje

Na vrh

Nasveti za tople in udobne noge skozi vso zimo

Veliko se nas zaveda, da potrebujejo stopala enako veliko pozornosti nege, tako pozimi kot tudi poleti. Ni vse odvisno od krem in pedikure, izbira prave obutve je bistvena, da bodo naša stopala ostala topla.

Pomembno je, da si zapomnimo, da lahko visoke temperature povzročijo zdravstvene težave, ki pa se jim lahko z lahkoto izognemo. Veliko ljudi preprosto ne poskrbi, da so njihove noge dovolj tople v hladnem vremenu. Glavni krivec, da vas zebe v noge so lahko tanke nogavice in hlačne nogavice ter modna obutev, ki ni oblikovana za zimske dni. Poskrbite, da investirate v dober in kvaliteten par zimskih čevljev z debelejšo podlogo in dokaj oprijetim modelom. Takšen model bo preprečil, da bi hladen zrak prišel v sam čevelj. Ob kvalitetni zimski obutvi priporočamo tudi par volnenih nogavic, ki bodo dodatno poskrbele za tople noge. Tople nogavice in čevlji so zagotovo vredni nekaj več denarja ter vam bodo zagotovile udobje in zdravje.

 

Slika 1: zimski čevlji

 

Preden se odpravite ven poskrbite, da vedno obujete tople nogavice ali copate, če tudi odnesete samo smeti ali se odpravite po pošto. Nekaj minut na hladnih tleh je lahko slabo, še posebej če imate slabo prekrvavitev. Nikoli ne dajte hladnih nog direktno na karkoli prevročega kot je radiator, vroča steklenica vode ali preblizu vira toplote. To lahko ''šokira'' mehko tkivo in prekrvavitev ter povzroči neprijeten občutek. Če so vaše noge mrzle jih ogrejte počasi v vodi. Ne uporabite vroče vode, najprimernejša temperatura je okoli 37 stopinj, tako se bodo vaša stopala ogrela postopoma. Ko končate osušite vaša stopala in prste, osvežite jih z losjonom ter obujte par volnenih nogavic.

Postanite aktivni, pojdite na sprehod in poskrbite za vašo prekrvavitev ter vaše dobro zdravje.

 

 

Dodaj odgovor
Mnenja kupcev
Roza nizke superge R13YD113-13T
Roza nizke superge R13YD113-13T
Ocenila: Uršula
Ocena: 
Zelo udobna obutev, kot bi imela copatke!

Priporočam

Črne superge 7807-YG
Črne superge 7807-YG
Ocenila: Katja
Ocena: 
Lahki in udobni

Zelo lahki, udobni in lepi, dostava pa izjemno hitra.

Črne superge s platformo AD-169G
Črne superge s platformo AD-169G
Ocenila: Anita Purgaj
Ocena: 
Krasen model

Krasni

Primerjava artiklov

Ni artiklov.